Caută cofetării specializate în torturi și dulciuri pentru nunți în orașul tău

Ce trebuie să știi despre tortul miresei

Tortul de nuntă reprezintă fertilitate și noroc. În plus, oferă prosperitate tuturor celor care îl consumă. Daca vă plac dulciurile și prăjiturile artizanale, alegerea tortului de nunta va fi cu siguranță cel mai dulce pas din planificarea nunții.
Niciun meniu de nuntă nu este complet fără acel ceva dulce: tortul miresei.
Spune DA și alege una dintre cofetăriile noastre care oferă torturi și alte dulciuri pentru nunți – citește recenzii de la alte cupluri, vezi cofetăriile disponibile în orașul tău, și contactează cofetarii preferați.

Întrebări frecvente despre tortul miresei

Pentru a avea un timp suficient pentru degustări, alegerea blatului, cremei și decorațiunilor pentru tort, se recomandă contactarea cofetarilor preferați cu până la patru luni în avans. De asemenea, dacă nunta are loc într-o perioadă aglomerată, precum luna mai, iunie sau octombrie, tortul ar trebui comandat chiar cu șase, șapte luni înaintea zilei nunții. Nu uitați să discutați și detaliile despre livrarea tortului cu cofetarul ales. Este posibil ca tortul să nu poată fi livrat complet asamblat, ci în bucăți, iar cofetarul va trebui să-l monteze la fața locului, ceea ce necesită mult timp, dar și costuri suplimentare. Tortul poate avea nevoie și de refrigerare, așa că trebuie să vă asigurați că locația poate oferi condițiile necesare depozitării tortului.

Alegerea tortului miresei ar trebui să fie unul dintre ultimele aranjamente pentru nuntă. Deoarece stilul, glazura, culoarea, și decorațiunile acestuia trebuie să vă reflecte nu numai pe voi ca și cuplu, dar trebuie să se potrivească cu florile de nuntă, cu restaurantul, și de ce nu, chiar cu rochia miresei. De asemenea, dimensiunea tortului va fi direct influențată de numărul de invitați; în general, pentru o nuntă de 50 până la 100 de invitați, un tort cu trei nivele ar trebui să fie suficient. Pentru nunțile cu 200 de invitați, tortul va avea 5, sau chiar mai multe nivele. Degustările de tort, stabilite împreună cu cofetarii preferați, vă vor ajuta cu siguranță să descoperiți cea mai bună alegere de arome pentru blat și creme pentru tortul miresei perfect.

Există căteva alegeri populare în ceea ce privește blatul tortului miresei:

  • Pandișpan american (pandișpan Chiffon) – este un blat foarte ușor și pufos realizat cu ulei vegetal, care poate fi congelat
  • Pandișpanul traditional – este tot un blat ușor, dar mai ferm, și prin urmare potrivit pentru a stivui straturile de tort unul peste altul
  • Pandișpan cu fructe – este un blat boieresc, cu fructe uscate sau confiate, uneori cu nuci, și cu o puternică aromă de rom sau alte băuturi spirtoase
  • Pandișpan cu ciocolată – un blat cu ciocolata topita, pudra de cacao sau ambele.
  • Cheesecake – este un desert alcătuit din unul sau mai multe straturi. Stratul principal și cel mai gros constă dintr-un amestec de brânză moale, proaspătă, ouă și zahăr. Stratul inferior este realizat din biscuiți graham zdrobiți sau pandișpan.

Desigur, există mai multe tipuri de blaturi de tort – întrebați cofetarul preferat despre alte opțiuni.

Pentru nunțile în aer liber, temperatura joacă un rol esențial în alegerea glazurei și cremei tortului miresei. Pentru nunțile în restaurante sau alte săli de recepție cu aer condiționat, puteți să alegeți oricare dintre opțiunile de mai jos:

  • Crema de unt – cel mai popular tip de glazură pentru orice tip de tort, făcută prin combinarea untului sau altui tip de grăsime, cu zahăr. Crema de unt conține uneori și ouă, pentru o consistență netedă și aerisită, iar posibilitățile de a adăuga aromă și culoare sunt infinite. Nu se recomandă pentru nunțile de vară, în aer liber.
  • Fondant – cea mai populară glazură pentru tortul miresei de nuntă, datorită versatilității sale. Fondantul este o combinație de zahăr, sirop de porumb, gelatină și glicerină. Se întinde în foi subțiri și apoi se înfășoară în jurul fiecărui nivel al tortului, lăsând un finisaj neted și curat tortului.
  • Crema cu frișcă – din frișcă, zahăr pudră și arome – simplu și întotdeauna delicios.
  • Ganache – este pur și simplu ciocolată topită, și combinată cu smântână grasă. Oferă un aspect strălucitor pe torturi.

Prețul tortului mirilor se calculează de obicei în funcție de numărul de porții. Costurile variază între 10 și 50 de lei pe felie. Cu cât tortul este mai complicat, cu atât prețul va fi mai mare. Glazura din fondant este mai scumpă decât crema de unt, glazura din frișcă sau ganache, iar dacă doriți forme elaborate, culori vibrante sau detalii realizate manual, precum flori sau perle de zahăr, veți plăti pentru munca designerului de tort. Pentru un efect special, dar mai puțin costisitor, alegeți să decorați tortul miserei cu flori naturale. Decorarea tortului cu fructe este de asemenea mai avantajoasă din punct de vedere material, în comparație cu decorațiunile din zahăr sau marțipan. 

Află mai multe despre dulciurile pentru nuntă din articolele noastre

© 2025 Toate drepturile rezervate.