De la meniuri atât de personalizate încât ai zice că bucătarul te cunoaște de când erai mic, la mâncăruri făcute din ingrediente culese direct din grădina vecinului, cuplurile au mai multe opțiuni ca niciodată pentru a crea adevărate festine culinare pentru invitații lor.
Iată câteva dintre ideile și tendințele de meniuri de nuntă care fac senzație anul acesta – inspirația vine de la noi, dar magia vine de la voi. Rămâne doar să colaborați cu organizatorul de nunți și cu furnizorul de servicii de catering pentru nuntă pentru a aduce la viață oricare (sau toate) dintre aceste tendințe culinare pentru nunta voastră și veți avea o nuntă de neuitat, cu siguranță din punct de vedere culinar!
Ingrediente din surse locale
Industria nunților urmărește mereu conversația globală, așa că preocupările legate de mediu au ajuns și pe lista de invitați, devenind subiecte la fel de importante ca „Pe cine să alegem ca nași?”.
Alegerea ingredientelor la nivel local este preferată din mai multe motive. În primul rând, reduce amprenta de carbon asociată cu transportul alimentelor pe distanțe lungi. Produsele locale sunt mai proaspete și, prin urmare, au un gust mai bun. De asemenea, atunci când optați pentru ingrediente din serse locale ajutați mediul, susține economia locală și vă aliniați cu principiile durabile și etice.
Proțap
Din toate meniurile și modurile de a servi masa, carnea la proțap este a devenit cu siguranță vedeta nunților cucerind inimile (și stomacurile) invitaților cu gustul său tradițional, suculent și plin de savoare autentică. Fie că aveți o nuntă formală în aer liber, la cort, sau v-ați organizat nunta în curtea casei părintești, proțapul va aduna toți invitații în jurul lui. Indiferent dacă alegeți un purcel de lapte, miel sau berbecuț, proțapul este gatit pe loc, astfel invitatii vor trai o experiență deosebită.
Este ca un magnet pentru socializare și voie bună, fiindcă, la drept vorbind, cine poate rezista mirosului de carne rumenită la foc, servită fierbinte sau rece, la masă sau din mers? Practic, protapul e motivul perfect să te ridici de la masă și să începi o conversație cu oricine, fără să te simți constrâns de eticheta evenimentului sau de meniurile prea rigide.
Bufet suedez
Bufetele suedeze sunt ca un all-you-can-eat la petrecere, unde invitații pot alege ceea ce (și cât) doresc să mănânce. Sunt soluția perfectă pentru nunțile unde cravatele sunt mai lejere, iar bugetul este la fel de relaxat. Un bufet suedez frumos aranjat, plin de bunătăți calde și reci, vă va ajuta să eliminați și costurile cu chelnerii, pentru că fiecare își face singur treaba – adică să se servească! La fel ca și în cazul proțapului, bufetul suedez va invita oamenii să se ridice de la masă, și apoi de ce nu, să intre pe ringul de dans.
Bufete culinare tematice
Cum ar fi un tur culinar al lumii, dar fără să plecați de la nuntă? Invitații pot explora gusturi exotice, de la sushi la tacos – aceste mese ușoare vor adăuga vor condimenta cu siguranță meniul nunții cu voie bună și un strop de aventură la petrecere. Și cine știe, poate după ce au savurat un fel mai picant, invitații vor fi mai motivați să danseze.
Sushi bar-urile sunt o opțiune excelentă pentru a face spectacol. Gândiți-vă la o stație interactivă de gătit și de servit, unde bucătarii transformă prepararea sushi-ului într-o adevărată artă, chiar sub ochii invitaților. Așa, fiecare poate să se delecteze nu doar cu gustul, ci și cu experiența în sine.
Un taco bar este perfect pentru ca invitații să-și creeze propriile capodopere culinare. E nevoie de ingredientele de bază: guacamole, pico de gallo, brânză, salată, coriandru și fasole. Vă recomandăm totuși să evitați topping-urile foarte suculente care pot curge peste tot, sau puteți avea un ospătar care să ajute la asamblarea taco-urilor. Dar poți adăuga un strop de diversitate cu ingrediente ca: creveți, pui, porc, vită, varză murată, porumb, orez, smântână și, bineînțeles, ardei jalapeños pentru cei curajoși!
Tapas au devenit foarte populare în ultimii ani, așa că, dacă sunteți fani ai acestor micuțe gustări, de ce să nu aduceți gustul Spaniei la nunta voastră? Pregătiți un bar de tapas în care să se regăsească brânzeturi, măsline prăjite, creveți cu usturoi, chorizo, empanadas și niște shot-uri de gazpacho. Și dacă bugetul vă permite, asociați meniul cu o selecție de vinuri spaniole, care vor pune sângele în mișcare, și vor teleporta invitații direct pe ringul de dans.
Crearea unui bar de brânzeturi și mezeluri (ca pe Instagram) nu e chiar atât de complicată pe cât ați putea crede. Completați selecția de brânzeturi – moi, tari, maturate și chiar cu mucegai, din lapte de vacă, capră, oaie – cu mezeluri de diferite texturi și arome – de la afumat la uscat. Adaugă pe platouri fructe proaspete (smochine, struguri, pere, mere, și, de ce nu, cireșe și căpșuni, dacă sunt în sezon), fructe uscate, măsline, și nuci. Acestea nu doar că vor arăta spectaculos pe platou, dar vor adăuga și un mix delicios de arome care complimentează brânzeturile.
Desigur, opțiunile nu se termină aici: există baruri cu pizza, aperitive italiene (antipasti), meniuri mediteraneene, sau asiatice, stații cu clătite, și food-truck-uri cu mini-burgeri. Cerul este limita când vine vorba de trenduri culinare pentru nunți! Și nu uitați, mâncarea reprezintă o oportunitate de a personaliza ziua cea mare cu felurile de mâncare – naționale și internaționale – care vă fac să vă lingeți pe degete.